Bumbar Dolması


2 kilo kadar ince bağırsak
4-5 adet kuru soğan
3 su bardağı kadar pilavlık bulgur
Tuz, reyhan, karabiber
 
Malzemeler kişi sayısına göre değişir göz kararı her zaman en iyi ölçüdür.

Karın Bumbar Dolması Tarifinin Yapılışı
Hanımlar öncelikle bu çok özel bir tarif ve Malatya da çok yapılır. Bulgura soğan küçük bir şekilde rendelenir yada doğranır. Tuzu, baharatı da konur. Bu kadar basittir iç harici ama gelgelelim en önemli noktaya. Bu bağırsak günler öncesinden yıkanır, temizlenir. İş doldurmaya gelince de tersten içe doğru doldurulur. Bulgur başparmakla dışını çok hafif içine kıvırıp doldurmaya başlanır. Doldurmaya dışı içe geçene kadar devam edilir.

Pişirme aşamasında da salçayla bir küçük soğan kavrulur ve kaynar su (1 litre kadar) konulur ve içine bumbarlarımız atılır pişene kadar 1 saat de olabilir bu yani burada bumbarın inceliği nazikliği önemli. 

Zahmetli bir yemektir ama üstüne yemek tanımam. Kesinlikle yenmesi gerekir, herkese tavsiye ederim. Afiyet olsun.

 

Payla