Didme Kaburga

1 adet koyun kaburgası
1 kase pilavlık pirinç
1 kase pilavlık bulgur
5-6 yemek kaşığı tuz
Karabiber


Koyun kaburgasını yıkayıp bütün olarak tencereye koyun. Ateş üzerinde suyunu çektirip kendi yağıyla iki yüzünü de kızartarak üzerini geçecek kadar su ile doldurup pişirmeye bırakın. Orta ateşte iyice haşlanan kaburgayı, suyundan ayırarak başka bir kaba alın, sonra eti kemiklerinden ayırın.

Diğer taraftan, et suyu ile bulgur-pirinç karışık olarak pilav şeklinde pişirin. Kemilerinden ayrılan eti, tere yağında kızartarak pilavın üzerine koyun; pilavı hiç gözükmeyecek şekilde etle kapatın.

Bu yemek, Arapgir ilçesinin özel yemeğidir. Düğünlerde tercih edilir. Ayrıca pilav, bulgur pirinç karıştırılarak pişirildiği gibi, ayrı ayrı pişirilen iki pilav üst üste kat kat koyulup üzerine didiklenmiş, kızartılmış etler döşenerek veya nohutlu pilav ile de sıcak servise çıkarılır.

Payla