Analı Kızlı Köfte

 

 
Köftesi İçin:
 
300 gr yağsız kıyma,
2 su bardağı ince bulgur,
1 su bardağı normal bulgur,
1 adet rendelenmiş soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı toz biber,
1 adet yumurta,
3 yemek kaşığı un.
İçi İçin:
 
300 gr kıyma,
1 adet rendelenmiş soğan,
Maydanoz(ince doğranmış),
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı toz biber,
1 tatlı kaşığı salça.
Suyu İçin:
 
1 su bardağı haşlanmış nohut,
Bir parça kuş başı doğranmış et,
1 paket et bulyon (et suyu varsa daha iyi olur),
2 yemek kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı toz biber,
Sıcak su.
 

Köftesi için; un ve yumurta hariç bir kaba kalan malzemeleri koyalım ve elimizi ılık suya batırarak iyice yoğuralım.
Sonra unu, yumurtayı ilave edip, yoğurmaya devam edelim.
Köftenin kıvam aldığından emin olana kadar elimizi ıslatarak yoğuralım.
 
İçi için; tavaya kıymayı, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine salçayı, karabiberi, kırmızı toz biberi,tuzu, maydanozu ilave edip, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Hazırladığımız köftelerden küçük parçalar koparıp, içlerini oyalım.
İçlerine kıymalı harçtan doldurup, kapatalım.
Köftelerin 4/1 ni nohut büyüklüğünde yuvarlayalım.
 
Geniş bir tencereye sıcak su koyalım ve içine biraz tuz atıp kaynatalım.
Hazırladığımız köfteleri kaynamış suya atıp, haşlayalım ve delikli süzgeç ile sudan alalım.(köftenin hepsini bu şekilde haşlayalım)
 
Başka bir tencereye sıvı yağı, kuşbaşı etleri koyalım ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
İçine salçayı, baharatları, et suyunu, tuzu ilave edelim ve kaynatalım.
Kaynadıktan sonra içine haşlanmış nohutları ilave edelim ve 5-10 dakika daha pişirelim.
Sonra haşladığımız köfteleri sırayla ilave edelim ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım.
 
Analı Kızlı Köftemiz servise hazır. Afiyet olsun.
 

Payla